Tag societate - humanist @ roua.org :

mașina comunistă de căutare

Written by Romeo Anghelache no comments

gugălești? problema'i că Google'i centralizat, adică trebe să('ți) vândă aduri ca să existe ca mașină de căutare, c'așa'i în capitalism. și dacă mai au nevoie de bani, mai fac o "selecție" pt. cei care plătesc, pe care ți'o servesc.

Soluția la rahatu' ăsta i'o metodă P2P (ca DC++ sau ca Bittorrent) de căutare, descentralizată, distribuită, democratică, gratuită, incontrolabilă, pe scurt, comunistă, ia d'aci: YaCy.

și computeru' tău poa' să ia parte, te bagi? să crape cocalaru' dă inimă rea. ori trăim în timp ori ce?

comunismu' și internetu'

Written by Romeo Anghelache no comments

Sigur ai auzit, recent, un fuctard zicând: comunismu' a fost încercat și n'a mers, e o utopie.

Internetu'i un exemplu de aplicare a comunismului cu democrație built-in. Cum arată Internetu', așa arată comunismu' democratic. Nu există efectiv proprietate intelectuală, doar cei care au pretenția. Aici educația'i gratis, programele's gratis, tot ce are valoare umană pe internet e creat din sentimentu' comunist al omului.

Comunismu'i o extensie publică a comunicării. Întreabă'l mâine pe cel care te'a angajat sau pe cel cu care lucrezi împreună: tu ce salariu ai? Revoluția începe cu asta.

facebook e de porc

Written by Romeo Anghelache no comments

Facebook nu'i pe internet: internetu'i un loc public, în timp ce facebook e o comunitate înțărcuită. N'am văzut ceva mai stupid decât să consimți să'ți faci cont pe un sit "social" care nu'i accesibil decât celor care și'au făcut cont tot acolo. Facebook e anti-internet. Orice sit "social" la care accesu' read-only extern e'nchis cu username și parolă e, în fapt, anti-social și anti-internet.

Prin comparație, situ' personal de web nu'i doar exercitarea libertății individuale de exprimare, ci și un efort personal într'o universitate comunistă, atunci când nu distribuie reclame.

Rss feed of the tag