Tag societate - humanist @ roua.org :

Îmi dați voie să fiu român, chiar dacă nu pup poala popii

Written by Romeo Anghelache no comments

Bogdan Perdivară pe CriticAtac:

“statisticile nu sunt un adevăr absolut” – desigur, spre deosebire de varianta ortodoxă a creștinismului, revelată lui Daniel direct de Doamne-Doamne în persoană.

“fără pilastrul creștinismului ortodox România nu ar mai exista” – vă bazați pe statistici, pe revelații divine sau este doar o impresie a dumneavoastră?

“Nu cred ca ateii, homosexualii, lesbienele si umanistii fara identitate religioasa pot face o Romanie mai buna!” – aveți dreptul să credeți ce vreți, rămâne să și demonstrați. Beneficiem deocamdată de popi șpăgari, politicieni habotnici în scop populist și o masă de cetățeni care face cruci multe în tramvai. Dar mi se pare că “aproapele” s-a pierdut pe undeva, sufocat într-o mare de individualism. Sunt destul de sigur că nu din cauza puținilor homosexuali, atei și umaniști.

N-am înțeles, oricum, dacă vă referiți la homosexuali și lesbiene fără identitate religioasă sau “credeți” că un homosexual este implicit lipsit de identitate religioasă. Dacă așa ceva “credeți”, mai interesați-vă pe la mânăstiri, s-ar putea să aveți surprize. Eu “cred ” că pământul este pătrat, de exemplu. N-am reușit să demonstrez, dar simt asta cu toată ființa mea.

Ce înseamnă “identitatea creștin-ortodoxă a neamului românesc”? Ce e “neamul” ăsta? Limba mea maternă este româna, trăiesc în țara asta de câteva zeci de ani și sunt ateu. Muncesc, plătesc impozite, am familie și prieteni aici. Șii totuși religia instituționalizată mi se pare o nevroză colectivă, în special când e folosită ca să contureze mărci identitare. Și o parte din ruși sunt ortodocși, la fel ca bulgarii sau grecii. După dumneavoastră, un grec sau un rus ar fi mai “român ” decât mine, de vreme ce împărtășește cu ceilalți “români” “adevărul fundamental” al credinței? Aveți idee că ortodoxia asta fundamentală pentru identitate e rezultatul unui accident geografic și politic? Îmi dați voie să fiu român, chiar dacă nu pup poala popii?

mașina comunistă de căutare

Written by Romeo Anghelache no comments

gugălești? problema'i că Google'i centralizat, adică trebe să('ți) vândă aduri ca să existe ca mașină de căutare, c'așa'i în capitalism. și dacă mai au nevoie de bani, mai fac o "selecție" pt. cei care plătesc, pe care ți'o servesc.

Soluția la rahatu' ăsta i'o metodă P2P (ca DC++ sau ca Bittorrent) de căutare, descentralizată, distribuită, democratică, gratuită, incontrolabilă, pe scurt, comunistă, ia d'aci: YaCy.

și computeru' tău poa' să ia parte, te bagi? să crape cocalaru' dă inimă rea. ori trăim în timp ori ce?

comunismu' și internetu'

Written by Romeo Anghelache no comments

Sigur ai auzit, recent, un fuctard zicând: comunismu' a fost încercat și n'a mers, e o utopie.

Internetu'i un exemplu de aplicare a comunismului cu democrație built-in. Cum arată Internetu', așa arată comunismu' democratic. Nu există efectiv proprietate intelectuală, doar cei care au pretenția. Aici educația'i gratis, programele's gratis, tot ce are valoare umană pe internet e creat din sentimentu' comunist al omului.

Comunismu'i o extensie publică a comunicării. Întreabă'l mâine pe cel care te'a angajat sau pe cel cu care lucrezi împreună: tu ce salariu ai? Revoluția începe cu asta.

Rss feed of the tag