humanist @ roua.org : - fais que ton rêve soit plus long que la nuit

omu'i tridimensional

Written by Romeo Anghelache no comments
Mă uit în ce'am trăit și zic: omu'i tridimensional.
Adică's trei categorii limită de oameni, un om tramvai i'o combinație din astea.
Va'zică:
  • ingineri: sclavii problemelor, umiliți până înving, dacă; ăștia pricep devreme că nu poți chiti schimba ce nu'nțelegi, ei aștern lumea, așa cum e, pentru restu'.
  • umaniști: ăia care'nvață că lumea'i îmbrobodibilă, și cum se poate face pe cutărică din vorbe, unele scrise, și'ncă altele plătite.
  • activiști, economiști, sociologi: rămași la aritmetica primară cu bețișoare sau bumbi, cu bucurie la pătrățele cu săgeți (sau ce pune Microsoft în Powerpoint pe meniu) și key performance indicators, d'aia rămân în centru (nici la coadă, nici la cap, da's a nevoie de ocolit)

Ultima categorie/dimensiune a păstrat din aritmetică doar relația de ordine : mai mult - mai puțin, mai mare - mai mic, în urmă - în față; e musai prea ponderală'n capitalism = pen'că "tre'să'ți câștigi existența" chiar dacă, existența, ți s'a'ntâmplat. Deși ăștia seamănă cel mai bine cu "revoluționarii de profesie" în fapt sunt cei mai inapți să schimbe vreo pricepere sau să descopere/inventeze una.

D'aia zic, nu mai bine venit de bază necondiționat și dezlegăm pe toți la viața (sau moartea) pe care și'o doresc? Ș'așa banu'i fiat. O grăma' de stress s'ar duce pe apa sâmbetii: mulți ar pleca din bullshit jobs, adică n'ar mai încurca lucrurile de pomană sau de nevoie. Omu' ș'ar permite câte'un bun simț, acolo de unde ar putea fi.

Rss feed of the articles