liftul - humanist @ roua.org :

liftul

Written by Romeo Anghelache no comments

Citesc, în lift, lista obișnuită de reguli pe care'o găsește românu' de la bloc: 1. este interzis să... 2. este interzis să... 3. este interzis să...

A rămas un iz feudal în atitudinea asta, fiecare nene cu slujbă are drept de popă peste neaveniți (plătitori):"este interzis să...". Într'un oraș pe bune, ai găsi o altfel de atitudine: "nu băga șurubelnița unde nu'i cazu' pen'că costă y lei". De la comunism la capitalismu' conștient de comunism e o distanță falsă, ca de la biserică la inginerie socială, în atitudinea față de cetățeanu'-tramvai. Ambele îs autorități măsluite, simulacre, doar că ultima pare să plătească tribut cauzalității (are un ce explicativ) așa că'i mai eficace pe termen scurt (cam cât durează viața activă a unui bun platnic).

Pare că românu' prezent încă simuleză bine că'i pregătit s'audă ce'i interzis și ce nu'i, de la oricine se repede să simuleze că anunță distincția. Sara împart o bere amândoi și fac haz de istoria zilei; ar fi și asta o rețetă viabilă, de n'ar plăti doar unu', același, dintre ei.

Comments are closed.

Rss feed of the article's comments