românii pe net și copygândul - humanist @ roua.org :

românii pe net și copygândul

Written by Romeo Anghelache no comments

Azi, ca de altfel de prin 2000 încoace, românu' ce scrie pe net e majoritar copywriter, adică vehiculează reclame, adică are un shitjob: să compui fraze/imagini cu cârlig, să prinzi pe cască-gură; like. Nu cred să existe ceva mai demn de dispreț în contemporan.

Din prezența lor literal/artistică pe net iradiază un soi de opacitate isterică da' superficială, pt. că'i formată din clișee sau șiruri de cuvinte cu'nțeles vag nul (create de alți copywriteri sau culese de pe scara blocului).

Nu c'așa aleg ei, copywriterii, ci așa rezultă din copygândurile care le generează shitjobu': 1. orice mișcă mi'i competitor 2. orice fraierit îmi e salariu 3. orice mulțime fraierită îmi e bonus, poate brand (doamne'ajută). 4. cu cât mai mulți ignoranți pri'mprejur, cu'atât mai profitabil pt. mine.

copygândurile astea îi cresc șansele de prelungire'n shitjob.

Pe foarte scurt, astea's și principiile capitalismului. Dacă toate astea sună ca o descriere a coprofiliei, nu'i întâmplător.

Câteva cuvinte cheie lipsesc structural din tot ce trăiesc ăștia: demnitate, raționalitate, empatie, omenesc.

Prezența lor pe net are măcar câteva consecințe nașpa: - românului de pe net îi pute automat stânga - mai mult de două cuvinte se exprimă grafic: un gif/jpeg sau film cu un umanoid vorbind și niscai fundal de preferință forfotind - efect de turmă - gândire critică zero - isterii la întâmplare - tre'să cați adânc să dai d'un sens firav în ce exprimă: un fel de lalea mișcată cu ezitare.

Într'un cuvânt: lalelism.

Românu' pe net suferă de lalelism pen'că'i plin de laleliști subtrăind din pixeli și jmecherie digitală.

Comments are closed.

Rss feed of the article's comments