rezultatele alegerilor prezidentiale din 2014 în România - humanist @ roua.org :

rezultatele alegerilor prezidentiale din 2014 în România

Written by Romeo Anghelache no comments

La o s'tămână de la alegerile astea a devenit, pentru unii, limpede: majoritatea populației a votat, firește, cu diagonala mai mare. Alții spun că dimpotrivă, majoritatea populației a votat, surprinzător, cu diagonala mai mare.

Nu'i nici o îndoială că populacia a acționat așa urmând constatarea lui Piketty (centrală cărții Capital in the Twenty-First Century):

Furthermore, there is no natural, spontaneous process to prevent destabilizing, inegalitarian forces from prevailing permanently.

Aici, permanently înseamnă că până la sfârșitu' sistemului în care'i definită, deci ne putem relaxa.

*** Ironia face ca tânăru' "anti-comunist" din 1990 să fie anti-votat deunăzi. Rezultă ori un soi de schizofrenie, ori că lumița aia vrea anti-anti-comunism, adică, logic, comunism. Doar că, dorind asta, a votat tot pe dreapta, psihanalitic înfășurat. Cam asta rezultă dacă votezi pe Y ca anti-X; Y nu'i anti-X, e doar Y și, mai ales dacă'i de dreapta, se reprezintă doar pe sine însuși, nu vecinătatea aia pe care'ți imaginezi c'o votezi.

Încă o dată: votând anti-ceva, e echivalent cu a vota orice altceva. D'aia votu' nu poate fi decât pozitiv: ori pentru, ori NU, altfel îți dai singur o bastârcă cu anii. Să trăiți bine.

Comments are closed.

Rss feed of the article's comments