Rotaru în campanie - humanist @ roua.org :

Rotaru în campanie

Written by Romeo Anghelache no comments

În sfârșit, am ascultat și eu în tihnă pe Rotaru, singuru' candidat de stânga la președinția României în 2014, felicitări lu' Radu Moraru de la Nașul TV pt. organizare (adică n'a umplut studiou' cu boschetari).

Rotaru nu m'a dezamăgit încă, așa că votu' meu i'al lui. Dacă n'ajunge'n turu' doi, am să desenez un pătrățel pe buletinu' de vot, am să scriu BLAM în'untru, ș'apoi pun ștampila.

Da' de ce n'ar ajunge Rotaru'n turu' doi? Pen'că tu ești obișnuit cu fețele lipite pe sticlă ș'o să'i votezi chiar dacă tot ăștia te'au guvernat și pân'acu' și te'au lăsat cu pantalonii'n vine (Iohannis adică Blaga, Videanu, Berceanu etc.). Brava. Sănătate s'ai să'i cari p'ăștia'n spate pe mai departe.

Chiar de ce n'ar ajunge Rotaru'n turu' doi? Dacă ți se pare incredibil, dă fuga de citește Duncan Watts - Everything is obvious (2011), înainte de turu'ntâi; poate'ți oferi 5 ani, în loc să'i pierzi. ***

Eu l'aș întreba pe Rotaru (ghici ce?): ce opinie are despre limitarea anuală a averii personale la o mărime egală cu o viață de salarii medii pe economie?

*** Nu există vreo știință care să estimeze, dat fiind un eșantion statistic azi (de ex. preferințele pt. candidați), cum are să arate eșantionu' de peste o săptămână. Pt. aia e nevoie de o teorie/model, o mecanică a schimbării. Între cele două eșantioane succesive nu există decât mobilitatea/inerția minții noastre, a alegătorilor. Or, deși mintea'i cel mai mobil și ieftin lucru pe care'l avem, n'are timp de schimbare fiind scufundată în circu' de pe sticlă, care, cât e el de circ și irelevant, flutură aceleași fețe și nu pomenește de altele, așa încât rămâi cu o (suspectă) constantă'n cap, în timp ce, moțăind, auzi ca prin vis, Ponta, Iohannis, Udrea, Tăriceanu, Macovei și de la capăt.

Inclusiv panseluțele de la Criticatac (care se vor intelectuali) au căzut în plasa asta: au pomenit numai de Macovei, Băsescu (???) și Ponta în două săptămâni de campanie, nici un cuvânt despre Rotaru, al cărui partid, Partidul Alternativa Socialistă, face parte din Partidul Stângii Europene.

P'ăia din șanțurile TV îi înțeleg de ce le freacă mecla pe sticlă numai celor care's pe vârfu' eșantioanelor sau celor care pot provoca un scandal ceva, asta vinde reclame audienței (pe care ei o "servesc"); da' Criticatac, carili se pretindu 'telectuali critici progresiști? Amicilor, n'aveți nici o scuză, steaua voastră a apus înainte de'a răsări. Mintea voastră ocup'un loc mediocru'n melasa gândului rumunescu ad-sponsored naționale.

Moțăiți dulce, "adulți" gânjiți printre jucării triste și fără noimă.

Comments are closed.

Rss feed of the article's comments