Termenii comunist și democrație nu sunt incompatibili - humanist @ roua.org :

Termenii comunist și democrație nu sunt incompatibili

Written by Romeo Anghelache no comments

Florian Liviu pe CriticAtac:

Concluzie: Termenii comunist și democrație nu sunt incompatibili. Comunismul sovietic și cel esteuropean nu s-au dezvoltat în direcția unei democrații largi din cauza încercuirii capitaliste, din cauza presiunilor externe, agresiunilor, amestecurilor în treburile interne, chiar războaielor la care imperialismul mondial a supus mereu Uniunea Sovietică și pe aliații săi.

Comunismul rusesc a avut de înfruntat războiul civil, agresiunea celor 21 de state capitaliste, agresiunea imperialiștilor japonezi în Extremul Orient, agresiunea nazistă, războiul rece, etc. În aceste condiții de război aproape permanent, întrerupt de scurte răgazuri de pace, dar ce trebuiau folosite pentru înarmare și pregătire de luptă, este de înțeles că nu putem vorbi de democrație.

Cu siguranță că comunismul rusesc ar fi evoluat spre cea mai deplină și largă democrație din istoria umanității dacă ar fi reușit să se elibereze din strânsoarea încercuirii capitaliste, dacă o revoluție proletară ar fi izbucnit în Occident.

Comments are closed.

Rss feed of the article's comments