cu cine votez - humanist @ roua.org :

cu cine votez

Written by Romeo Anghelache no comments

Nu mă ocup cu colecționarea de filmulețe despre nimeni, reale, contrafăcute, nu mă interesează, nu este sportul meu. Și n'o să fac treaba asta câte zile am, nu mă interesează acest gen de politică. Măcar atâta lucru am învățat în anii ăia de America și anii ăștia de trăit în Occident și'n țară la noi ca să știu că acest tip de a face politică este unul care te duce ..., poate aduce succes pe termen scurt, dar te compromite pe termen lung. [..] Multă lume'a spus, chiar și colegi de partid: "păi domnu' președinte, dvs. credeți că se câștigă campanii în România pe proiecte?" Eu cred că se pot câștiga alegeri în România pe proiecte. [..] Deci pe mine mă interesează în continuare să promovez un mod diferit de'a face politică în România. Poate că încă n'a venit momentul, poate n'a fost suficient de convingătoare pledoaria mea [...] dar nu am să mă schimb câte zile am, n'am să mă transform într'un politician care folosește viclenia, teama, spaima, intimidarea și apelarea la fobiile românilor ca mod de a câștiga alegerile, n'am să pot s'o fac. Dacă sunt condamnat să nu câștig alegerile cu acest tip de politică, asta este o problemă pe care eu nu pot să mi'o reproșez, voi face întotdeauna campanie pozitivă. Nu cred în atacuri la persoană, nu cred în atacuri la familiile unor oameni politici, doamne ferește'mă: cum poți să...nu s'tem cu toții părinți, nu s'tem cu toții soți...nu avem cu toții o viață de familie ș'o viață personală? cum pot eu să mă uit în ochii cuiva în clipa în care m'aș gândi..., să'mi treacă prin cap să folosesc elemente împotriva familiei unui concurent de'al meu, s'ar răsuci în mormânt toate... toată familia mea și oamenii care m'au educat, profesorii mei, ceea ce'am învățat în viață, nu cred c'așa trebuie făcută politica'n România.
Geoană la Sinteza zilei

La sfârșitu' interviului, Geoană pomenește de sistemul electoral francez, în care alegerile se fac exclusiv pe bani publici, adică fără donații private; sistemu' ăsta mi se pare singuru' care e conform cu democrația, orice altceva e oligarhie.

Sunt cazuri în care îți poți face o imagine personală clară despre cineva din ticuri, vorbe, reacții: am să prefer oricând pe Geoană anti-vedeta, care nu face tiraj, jocului de fum și oglinzi bun pt. cei săraci cu duhu'. D'le Geoană, pe orice listă te prind, te votez, uninominal, d'acu'n'colo. A, și să mai notez ceva d'le Geoană: sper că'i clar că formula "Doamne'ajută" n'ajută, și că vizitele'n miez de noapte pe la amici hiperbogați n'ajută nici atâta, de fapt, n'ajută nici să'i ai amici.

Comments are closed.

Rss feed of the article's comments