Archives 2013 - humanist @ roua.org :

revoluția din capu' vost

Written by Romeo Anghelache no comments

În România, unii se plimbă și dansează în tricouri colorate, alții lovesc online în regim, alții iară curăță etern de corupție capitalismu' care are chestia asta că devine nespălat tare des, alții'și dau foc, ONG-urile scriu de zor pe laptopu' lor Apple propuneri de finanțare, ăia de la Pungești fac greva foamei; toți cu gându'n cap că fac ceva.

Zilele astea, în USA, careva a măsurat că Warren Buffet a câștigat anu' ăsta cam câte 37 milioane dolari pe zi. Dacă ieri pisica lu' Warren ar fi călcat peste tastatura omului ș'ar fi șters trei zerouri din cifra de investiții în Chevron pe 2014, din sute de milioane în sute de mii, Chevron s'ar pune pe'mpachetat și n'ar mai ajuta România cu gazu'.

ONG-urile, cei de la Pungești, istericii și istericele, credincioșii cărora ruga le'a fost ascultată, cu tot cu teoreticienii mișcărilor radicale pe linia Marx-Agamben-cult-în-cap, meritați o felicitare de crăciun pt. revoluția din capu' vost. Neîndoit, are efect tot ce faceți, cineva a băgat și mâna'n foc pt. asta.

Dacă vă deranjează capitalu', limitați'l băi prostanilor, pân'atunci faceți vulvă degeaba.

Uite cum: principiu constituțional: averea totală personală (~capitalu') e limitată la o mărime egală cu o viață de salarii medii pe economie (cam 130 ani) și e verificată în fiecare an; limita e actualizată anual conform cu evoluția salariului mediu.

Dezbate chestia asta cu cât mai mulți vecini până se lămurește măcar 51% din populație. Atunci radem democratic orice guvern sau parlament care i se opune ș'o scriem în constituție ca subtitlu sau motto. Pân'atunci vă urez success în revoluția de autopromovare la care participați cu spume.

De'nțeles de ce n'atingeți subiectu': punem rău'nainte, dacă v'una dintre voi o s'aibă cândva (desigur, prin merit, geniu, moralitate și incoruptibilitate) o avere de limitat? Speranța voastră cocalară dă caracter sexual circularității a ce faceți.

Un an nou altfel.

now

Written by Romeo Anghelache no comments

Spirits in the night off Nightingales and bombers (1975) by Manfred Mann's Earth Band, back then when ppl smoke and brits were fine, before the Reagan+Thatcher calamity landed on the west and thoughts became receipts, when just the existence of the USSR guaranteed the pension and healthcare of the European westerners.

First time heard on a jukebox in a bar on the communist Romanian seaside around 1983. Wish u were there.

Rss feed of the articles