Istoriografia bolșevică

June 5th, 2011 by bostandaki

Referat la materia Istoria timporană a României.

Istoriografia bolșevică

Istoriografia anilor 2047-2058 e marcată de sumbra personalitate a lui Rolland Buhușanu. E vorba de conducătorul grupului de istorici care au publicat ”Istoria reală a României”, profund falsificată, marcată de ideologia comunistă. Împreună cu Waldemar Stanislavovici și Leon Ivanofrankivskii au publicat Raportul final al comisiei Consiliului de stat pentru cercetarea activității dictaturii burghezo-moșierești.
Raportul este o falsificare completă a adevărului istoric și o terfelire a activității național-patriotice a politicienilor de la sfîrșitul secolului XX. Cităm mai jos un scurt fragment :
”La sfîrșitul sec. XX, viața politică românească e caracterizată de traseism politic, lupta pentru ciolan, și algoritm. În regimul burghezo-moșieresc, traseism înseamnă trecerea unui politician dintr-un partid în altul, și a primarilor sau prefecților dintr-un partid în altul, pentru a-și păstra posturile. Algoritm înseamnă că într-o coaliție, fiecare partid primește un post ministerial, pe care-l dă unui membru de partid, cel mai adesea incapabil. Astfel, au ajuns miniștri ai sănătății diverși agronomi, coregrafi au ajuns miniștri ai apărării, un zootehnician ministru al culturii, și așa mai departe.
În ultimul sfert al sec. XX, guvernele burghezo-moșierești au închis fabricile și uzinele, înjumătățind numărul de muncitori din industrie. Două milioane de șomeri sărăciți au părăsit țara în căutare de lucru. Fibra morală a poporului a fost distrusă, și mii de tinere au recurs la prostituție pentru a supraviețui. S-a dublat numărul de cazuri de sifilis și alte boli venerice. Mii de tineri și tinere și-au expus corpul prin webcam pe internet, dedîndu-se celor mai indicibile perversiuni pentru a satisface obsesiile bolnave ale unor perverși din Occident. Toate acestea pentru bani, într-o lume în care banul a devenit valoarea ultimă și singura valoare, singurul etalon etic. /…../ Oligarhia s-a împărțit, grosso-modo, în două grupări, care alternau la putere. Alternativ, ei au distrus colhozurile populare, institutele de cercetări zootehnice sau pomicole. S-a înjumătățit, față de regimul de democrație populară, numărul de animale. Producția agricolă a scăzut cu 15 % anual. Populația a scăzut cu două milioane”.

Comments are closed.