Rezistența din munți, 2048-2054

June 4th, 2011 by bostandaki

Referat la materia Istoria timporană a României.

Rezistența din munți, 2048-2054

Moartea lui Vladimir Putin, 2054, încurajează rezistența față de regim. În condițiile în care intelectualii și reprezentanții cultelor erau închiși sau ascunși, s-au constituit nuclee de gherilă urbană, numite peiorativ de guvern ”rezistența din munți” pentru a deruta adversarii. Grupările emo, goth, dark, și wicca (numiți de guvern sataniști) se organizau prin mess, twitter și Facebook, organizînd, nu o dată, periculoase flash-mobs la cozi.
Rezistența emo a fost cea mai periculoasă. Diversele cry-in organizate de emo duceau la adevărate epidemii de plîns în populație, greu de stăvilit. Prinderea activiștilor emo era virtual imposibilă, fiindcă body-guarzii se molipseau de la plînsul lor. Emo mureau repede, întrucît sîngele țîșnea șiroaie din venele lor deja tăiate îndată ce erau bruscați de călăi. Foarte puțini au putut fi prinși – majoritatea se sinucideau imediat. Reeducarea gherilelor emo a fost sălbatică, prin clipuri cu Vacanța mare, bancuri fără perdea, gaze ilariante și izolare, care ducea la alienarea completă a acestor victime. Doar doi au fost reeducați de regim, renunțînd la plîns și devenind comici (Marcel Crușin și Tom Caragiani).
Rezistența wicca (satanistă, în presa tendențioasă a guvernului) n-a putut fi înăbușită. În prima perioadă, între 2051-2053, oricine zicea ”lua-m-ar dracul !” sau ”fir-ar al dracului de dictatură !” sau ”sînt dați dracului” era pasibil de patru ani de ocnă, ceea ce a blocat în scurt timp sistemul juridic. O situație ambiguă s-a creat și datorită faptului că Pupyk Fieraru, conducătoare a mișcării muncitorești de femei, era adevărata nepoată a mamei Omida, ale cărei fiice făceau parte din nucleul dur de rezistență wicca. Soarta lor a fost monitorizată atent de Amnesty International, în timpul proceselor-spectacol ”Grupul Măturoiul” ”Gruparea Ghiocul” și ”Argintul viu”. După ce un grup de asesori populari a rămas impotent (cu cununiile legate, în limbaj wicca) iar un colectiv de judecători de la Curtea de Apel a acuzat migrene cronice, violente (deochi, în limbaj wicca) a început o serie de asasinate extrajudiciare, și arestarea și acuzarea grupurilor sataniste a încetat. Represiunea a îmbrăcat o formă ascunsă, ilegală și criminală.
Grupurile goth au alcătuit o rezistență importantă. Numeroși milițieni au fost găsiți exsangui, cu gîtul mușcat, în diverse cluburi și baruri. Represiunea a fost importantă : culoarea neagră a fost proscrisă complet : atît călugării, cît și persoanele îndoliate, antreprenorii de pompe funebre, trupele de mascați anti-tero au trebuit să se îmbrace în haine roz (pink is the new black) pentru ca tinerii goth să nu mai poată purta negru. Cauciucurile automobilelor au fost vopsite oranj. Au fost interzise, de asemeni, hainele cu pătrățele și culoarea mov. Fabrica de negru de fum de la Copșa mică a fost închisă. Tușul și cerneala chinezească au fost prohibite.
Imnul țării, ”Elite-au fost, elite-s încă” a fost înlocuit cu ”Patru nopți și patru zile” cîntată de Liviu Puștiu. Manelele au devenit singura muzică acceptată la radio. Muzica străină, de la Leoncavallo la Scarlatti pînă la Justin Bieber și Eminem, de la motete, pavane și concerti grossi pînă la R&B, hip-hop și house a fost interzisă. Trupa națională de balet a repurtat succese în străinătate (Coreea de Nord, Albania, Angola ) cu baletul ”Chilabaua ca la ușa cortului”.

Comments are closed.