Istoria României după 2048

June 3rd, 2011 by bostandaki

Referat la materia Istoria timporană a României.

Se instaurează, prin lovitură de stat, republica uvrieră, regim totalitar sîngeros. Încă din primele momente ale regimului, acesta declanșează o campanie de teroare, în special asupra intelectualității și Bisericii. Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului este băgat la închisoare pentru rezistența sa anti-ateistă, în pofida celor 93 de ani care-i împovărează umerii. Sînt vînați membrii marcanți ai fostelor partide politice, care sînt trimiși la închisoare pentru vini imaginare, în urma unor procese înscenate. Intelectuali de calibru, ca Gavrilă Ligheanu, sînt și ei condamnați la ani grei de ocnă. Se remarcă, printre torționari, Ciumidales Ștoacă și Versace Lăcătuș ; printre ideologi, Vitrina Ursariu (înlăturată de la putere în 2052). Criticul de artă, eseistul și angelologul Adrian Gabrielescu e îndepărtat din toate funcțiile publice, trece printr-o perioadă de marginalizare și sărăcie, după care începe să scrie aliniat regimului ( Pitorescul uzinei în pictura chineză de azi, 2052 ; Melancolia foștilor exploatatori în pictura nord-coreeană contemporană, 2054). Se bucură de succes romanul său, Stick-ul negru, despre un intelectual care cumpără un stick USB vechi, pe care găsește mailuri, twitter-uri și chat-uri trimise de diverși membri ai unei familii latifundiare. Descrierea tabieturilor vechii clase superioare e făcută cu o critică veridicitate. Criticii proletari îl salută ca romancier valoros. A doua parte a romanului a apărut sub denumirea Melancolicul Spiraki.
Pastori ca Tobie Drugulescu, Boaz Urbanovici, Isahar Onufri și Ezechiel Julfă au fost și ei condamnați la ani lungi de temniță pentru ”propagare de concepții mistico-obscurantiste”. Alții, ca Lemuel Răvaș și Ieroboam Țăpușă s-au reeducat și au devenit activiști atei, demistificînd misticismul în conferințe populare. A devenit un best-seller ”Atheism for dummies” publicată de un colectiv alcătuit din Obadia Ciuhanski, Nehemia Piforan și Otniel Țîruică, foști evangheliști.
Cităm dintr-un blog de epocă :
”Cei trei sînt un exemplu demn de urmat și dovada vie a faptului că orînduirea noastră nu urmărește brutalizarea, ci persuasiunea persoanelor care au fost rătăcite în idei obscurantiste, nesănătoase. Astfel, cei trei organizează tele-show-ul ”Falsul samaritean”, răspund pe forumul de discuții Autostrada Damascului, ca să nu uităm de cabinetul de consultanță Dezpocăirea sau de grupul de terapie Anti-har”. Fostul post de televiziune creaționist Alfa și omega a fost re-denumit Darwin channel, cu profil de paleontologie, condus de fosta misionară Zipporah Necșoi.

Comments are closed.