cu cine nu votez

April 18th, 2009 by Romeo Anghelache

Acu’ câţiva ani m’am dus şi l’am votat pe Băsescu preşedinte, în pofida reclamei pe care i’o făceau politrucii lui, anume pt. că Năstase era prea gomos şi şopârlos, prea deferent cu ăştia din EU, prea cu cravată şi costum. N’am greşit atunci, că nu era nimic mai bun de ales la vremea aia, am vrut cu adevărat unu’ mai bădăran, mai straight, asta am căpătat.

Altfel n’am stat să’l monitorizez pe Băsescu dac’a meritat investitura sau nu, da’ cei care se leagă de cei 800 mii de euro pe care’i are, sau i’a avut, fiică’sa, au dreptate. Pe vremea lui Iliescu sau Constantinescu nu voiam să’i acuz direct pe ei de corupţie, pt. că preşedintele nu e un fel de monitor microscopic.

Nici pe Băsescu nu’l acuz de câtă hoţie e la lucru sub el, da’ mi’e imposibil să cred că n’are nici o informaţie despre propria familie, asta e impardonabil. Dacă un membru al familiei prezidenţiale s’a căpătat cu 800 mii de euro, fără să fi inventat pâinea feliată, într’o ţară în care salariu’ mediu pe ultimii 20 ani a fost de vreo 200 euro lunar (adică ai nevoie de 333 ani de salariu mediu să’i acumulezi, şi numai dacă’ţi ţii respiraţia) atunci eu n’am să mai pun niciodată votu’ meu pe vreo persoană din familia asta sau pe cineva care încă sprijină o astfel de familie, aşa cum am să votez întotdeauna împotriva cuiva care zice că nu contează cum ajungi la o avere extremă şi mă’ntreb de ce nu se autosesizează procuratura în legătură cu astfel de averi.

Averea ireal de mare e un motiv serios să crezi că deţinătoru’ ei a comis ori ceva ilegal, ori ceva genial, cu impact la scară socială; şi dacă nu’i vreo urmă evidentă de geniu atunci o anchetă în detaliu trebuie operată pt. că sunt şanse maxime ca o infracţiune, sau o gaură’ntr’o lege, să şadă la baza îmbogăţirii în aşa hal şi, oricare din astea s’ar dovedi, se pot face corecturi în consecinţă, nu pt. că bogăţia e neapărat nocivă, ci pt. că majoritatea metodelor de a ajunge bogat pot fi similare, dacă nu identice, cu tâlhăritu’ celorlalţi.

Comments are closed.