podul jalniciei

June 25th, 2006 by Romeo Anghelache

Film pe B1:
Florin Piersic e securist de hotel, are ticuri din reţeta actorilor de pe vremea aia: când gândeşti, îngustezi ochii un pic, a efort să vezi la distanţă, când gândeşti intens te ciupeşti ostentativ de buze; tot timpu’ ăsta păru’ţi stă streaşină. Ce face un securist de hotel:
– cotrobăie prin dulapuri, unde găseşte din când în când câte o femeie leşinată, la care’i pupă mâna în timp ce în fundal, pe noptieră, e un aparat de radio albatros cu 3 butoane: unu de volum, unu de ton, si unu de căutat posturi de radio legale.
– face sfat cu colegii lui mai mici de la tehnic: “luaţi pozele astea şi mi’o măriţi de, hmmm, 10 ori, pe asta şi pe asta”; la care ăia de la tehnic zic, cu admiraţie: “ai dreptate”.
– te dai cu citroen prin faţa hotelului, fumezi ţigări cu directoru’ de hol şi tragi cu coada ochiului la femeile ce urcă şi coboară aceleaşi amarâte de scări căptuşite cu mozaic verde lucios p’o juma’ de spirală, fluturându’şi pânzele lejer, cum îşi imaginează ele că e la Nisa, unde WC’ul o s’ajungă’n camere de hotel 2 decenii mai târziu, camerele se vor chema ensuite pe chestia asta şi hotelu’ o să fie avansat la 4 stele avec grand prix din partea consiliului catolic al savuratoarelor de savarine.

Fast-forward.

Film pe AXN (sci-fi):
nava vulcanienilor e pe cale să explodeze, amicii noştri trebuie să se salveze; şi iar faza aia obosită: din 5 în 5 metri un neon defect clipeşte cu un bâzâit şi două 3 scântei, în timp ce grupu’ nost’ se strecoară pe o ţeavă’ncăpătoare…şi clipeşte frate…amicii noştri ies din ţeavă şi se uită’n spate să verifice c’au lăsat totu’n regulă…mda, tot clipeşte…

Comments are closed.